Κρασί

Οι πιο γνωστές, παραδοσιακές ποικιλίες κρασιού που καλλιεργούνται στη Λευκάδα είναι το Bερτζαμί και η Bαρδέα.

Οι πιο γνωστές, παραδοσιακές ποικιλίες κρασιού που καλλιεργούνται στη Λευκάδα είναι το Bερτζαμί και η Bαρδέα. Καλλιεργούνται στις δημοτικές ενότητες Σφακιωτών, Καρυάς, Απολλωνίων και Ελλομένου σε υψόμετρο από 200 έως 700 μέτρα και θεωρείται από τις καλύτερες ποικιλίες που βγάζει η χώρα μας. Τα τελευταία χρόνια και με τη συμβολή της τουριστικής ανάπτυξης της Λευκάδας, νέοι οινοποιοί με τεχνογνωσία και σύγχρονες εγκαταστάσεις ανέλαβαν να αναδείξουν τις τοπικές ποικιλίες του Λευκαδίτικου κρασιού πετυχαίνοντας μάλιστα και ειδικά βραβεία στις εκθέσεις κρασιού.Οι εγκαταστάσεις των οινοποιείων είναι επισκέψιμες είτε απευθείας είτε κατόπιν ραντεβού.Η επίσκεψη στις εγκαταστάσεις των οινοποιείων, αποτελεί ένα πραγματικό ταξίδι στον κόσμο του κρασιού. Η διάρκεια μιας επίσκεψης κυμαίνεται από 20 λεπτά έως μία ώρα, ανάλογα με το χρόνο και το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Η περιήγηση ξεκινάει από μια έκθεση με παλιά εργαλεία οινοποίησης. Στη συνέχεια, περνώντας μέσα από το αμπέλι, ο επισκέπτης θα γνωρίσει το χώρο παραγωγής και οινοποίησης, όπου μπορεί να δει από κοντά όλες τις διαδικασίες (οινοποίηση, παλαίωση, εμφιάλωση). Τέλος, στο χώρο γευσιγνωσίας, μπορεί να δοκιμάσει ή και να προμηθευτεί τα κρασιά του οινοποιείου.

Go top