Πεζοπορία στα Ιωάννινα

Διάσχιση του Αώου και του Βίκου, ανάβαση στην Τύμφη ή τις Σκάλες

Το περπάτημα στο Ζαγόρι είναι εμπειρία ζωής! Η πεζοπορία γύρω από τα Ζαγοροχώρια περιλαμβάνει δεκάδες διαδρομές μέσα στο εκπληκτικό φυσικό περιβάλλον, από μικρές εύκολες που δεν ξεπερνούν τη μία ώρα αλλά και δύσκολες συναρπαστικές διαδρομές που διαρκούν ακόμη και 5 ώρες και καθιστούν την περιοχή ιδανική για όλους τους πεζοπόρους.
Η διάσχιση της χαράδρας του Αώου είναι μια εύκολη διαδρομή που διασχίζει ένα ομαλό μονοπάτι στις όχθες του ποταμού. Ξεκινά από την Κόνιτσα και μέσω του παλιού μονοπατιού φτάνει στη Μονή Στομίου με την εκπληκτική θέα. Η επιστροφή γίνεται από την ίδια διαδρομή οπότε υπολογίστε συνολικά 4 ώρες περίπου.

Μία από τις ομορφότερες και ευκολότερες πεζοπορικές διαδρομές που όλοι ανεξαιρέτως αξίζει να πραγματοποιήσουν είναι η πεζοπορία στον Βοϊδομάτη. Είναι εύκολη, διαρκεί 1,5 ώρα, ξεκινά από το γεφύρι της Αρίστης και καταλήγει στο γεφύρι της Κάτω Κλειδωνιάς διασχίζοντας τμήμα του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου πλάι στις όχθες του Βοϊδομάτη.
 
Κορυφαία διαδρομή είναι και εκείνη στην περίφημη σκάλα του Βραδέτου, ένα από τα ομορφότερα καλντερίμια της Ελλάδας (η συνολική διαδρομή από το Καπέσοβο έως το Βραδέτο δεν ξεπερνά τη 1,5 ώρα), ενώ μοναδική εμπειρία αποτελεί η πεζοπορία στον ορεινό όγκο της Τύμφης που καταλήγει στη διάσημη Δρακόλιμνη. Η ανάβαση αξίζει να γίνει σε δύο ημέρες με ενδιάμεση διανυκτέρευση στο καταφύγιο της Αστράκας – αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να βιώσετε την εμπειρία και τη μαγεία!

Go top