HOW TO GET HERE

Με οδικό δίκτυο συνολικού μήκους περίπου 117.000 χλμ, η Ελλάδα ενώνεται με την Ευρώπη και την Ασία μέσα από μεγάλους οδικούς άξονες, που τη συνδέουν με τις γειτονικές Βαλκανικές χώρες, την υπόλοιπη Ευρώπη και την ευρωπαϊκή πλευρά της Τουρκίας, ενώ η είσοδος από την Ιταλία γίνεται από τη δυτική πύλη, χρησιμοποιώντας την πυκνή ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών.
Η πρόσφατη αναβάθμιση της ποιότητας του οδοστρώματος στις δύο μεγάλες εθνικές οδούς, καθώς και η κατασκευή της Εγνατίας Οδού κατέστησε το μεγαλύτερο τμήμα των εθνικών οδών ικανό να καλωσορίσει επισκέπτες που επιθυμούν να ανακαλύψουν την Β.Δ. Ελλάδα οδικώς, εγγυώμενο παράλληλα ασφάλεια και άνεση.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Ιόνια Οδός ο οποίος θα μειώσει τον χρόνο ταξιδιού ιδιαίτερα από την Αθήνα προς την Ήπειρο και το Ιόνιο και θα συνδέεται με την Εγνατία στα Ιωάννινα. Ένα κομμάτι του αυτοκινητόδρομου έχει ήδη παραδοθεί στην κυκλοφορία ενώ αναμένεται έως τις αρχές του 2017 να παραδοθεί ολόκληρος.

Το ταξίδι με αεροπλάνο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, λόγω της άνεσης και της ταχύτητας που προσφέρει. Το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών (www.aia.gr), είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα στον κόσμο.
Εκτός όμως από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, στην ελληνική επικράτεια υπάρχει πληθώρα περιφερειακών αεροδρομίων τα οποία εξυπηρετούν τοπικές πτήσεις, απευθείας πτήσεις εξωτερικού τακτικών και έκτακτων αερογραμμών, καθώς και ναυλωμένες πτήσεις (charter), ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.
Οι περιοχές που διαθέτουν αεροδρόμια στην Β.Δ. Ελλάδα είναι οι εξής:

Διεθνή αεροδρόμια
Κέρκυρα
Κεφαλονιά
Εθνικά αεροδρόμια
Ιωάννινα
Πρέβεζα

Τα λιμάνια του της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας, υποδέχονται κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό επιβατών από όλο τον κόσμο, συνδέοντας ακτοπλοϊκά τη Βορειοδυτική Ελλάδα τόσο με την υπόλοιπη Ευρώπη όσο και με το σύνολο των Νησιών του Ιονίου .

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας-Ιταλίας πραγματοποιείται από:
Το λιμάνι της Πάτρας: Το σημαντικότερο σημείο πορθμειακής σύνδεσης της Ελλάδας με την Ιταλία, με τα λιμάνια Αγκόνα, Μπάρι, Τεργέστη και Βενετία.
Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας: Παρότι δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι εργασίες, αποτελεί ήδη έναν από τους σημαντικότερους λιμένες της Ευρώπης. Έχει πολύ συχνή σύνδεση με τα λιμάνια Αγκόνα, Μπάρι, Τεργέστη, Βενετία και Μπρίντεζι.
Τα λιμάνια της Κέρκυρας, Κεφαλονιάς και Ζακύνθου: Αποτελούν ενδιάμεσους σταθμούς στη σύνδεση της χώρας με την Ιταλία (προς το λιμάνι του Μπάρι).

Με την έναρξη εφαρμογής στη Χώρα μας των όρων της Συνθήκης Σένγκεν, τα επιβατηγά/οχηματαγωγά πλοία, που εκτελούν τακτικά δρομολόγια από Πάτρα και Ηγουμενίτσα προς την Ιταλία και αντίστροφα (χωρίς να καταπλέουν σε λιμάνια τρίτων χωρών εκτός Σένγκεν) περιλαμβάνονται στην κατηγορία των πλοίων που εκτελούν εσωτερικές μεταφορές. Οι επιβάτες, επομένως, των πλοίων αυτών, των οποίων μοναδικός προορισμός είναι λιμάνια που βρίσκονται στην Επικράτεια χωρών Σένγκεν, δεν υφίστανται διαβατηριακό έλεγχο.

ΚΤΕΛ Λευκάδα
Ταξιδέψτε με άνεση και ασφάλεια με τα πολυτελή λεωφορεία μας που συνδέουν τη Λευκάδα με Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηγουμενίτσα και Πρέβεζα καθώς επίσης και με όλους τους τοπικούς προορισμούς.
Φιλοσόφων & Τζεβελέκη, Τ.Κ 31100, Λευκάδα
Τηλ: +30 2645022364
Fax: +30 2645021827
Site: www.ktel-lefkadas.gr

ΚΤΕΛ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Τον Μάη του 1952 ιδρύθηκε το 19ον ΚΤΕΛ Ν. Πρεβέζης και πλέον έχει στη δύναμη του 55 λεωφορεία σύγχρονης τεχνολογίας . Το ΚΤΕΛ έχει μετατρέπει σε Α.Ε. ένα νέο εργαλείο ανάπτυξης πιο ευέλικτο και μοντέρνο.
Από το έτος 1993 έχει Τουριστικό Γραφείο με δυνατότητα εκτέλεσης εκδρομών σε κάθε σημείο της Ελλάδας .
Από το 2004 στεγάζεται σε ιδιόκτητο σύγχρονο σταθμό στη Λ. Ιωαννίνων 205 –Α όπου προσπαθούμε να τον κάνουμε το στολίδι της πόλης μας , με όλες τις δυσκολίες που συναντάμε , διότι είμαστε η πρώτη εικόνα του ταξιδιώτη που μένει.
Λ. Ιωαννίνων 205 α 48100 – Πρέβεζα
Εκδοτήρια Εισιτηρίων: 26820 22213
Τουριστικό Γραφείο: 26820 61315
Site: http://www.ktelprevezas.gr

ΚΤΕΛ ΑΡΤΑΣ
Πλ. Κρυστάλλη – Άρτα 47100
Τήλ: 26810 27348, 26810 27357
Fax: 26810 27692
Site: http://www.ktelartas.gr

ΚΤΕΛ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τα Υπεραστικά Λεωφορεία αποτελούσαν ανέκαθεν τον ομφάλιο λώρο των μικρών και απομακρυσμένων περιοχών και χωριών της Ελλάδος με πόλεις και κωμοπόλεις του κάθε Νομού.
Λεωφόρος Παπανδρέου Γεώργιου 45, 454 44 Ιωάννινα
Τηλ: 2651025014, 2651026286, 2651027442
Site: http://www.ktelioannina.gr/

ΚΤΕΛ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Το ΚΤΕΛ Ν. Θεσπρωτίας Α.Ε. στα πλαίσια ανάπτυξής του έχει οργανώνει αυτόνομο γραφείο Γενικού Τουρισμού για την κάλυψη των αναγκών σας. Με τον σύγχρονο και πολυτελή στόλο του και την εμπειρία χρόνων μπορεί να εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες σας όπως ενοικίαση λεωφορείων, κλείσιμο ξενοδοχείων, ναυτικά και αεροπορικά εισιτήρια για όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό.
49 Martiron, Igoumenitsa 461 00
Phone:2665 022309
Site: http://www.ktel- thespotias.gr

Go top