Ράφτινγκ στα Ιωάννινα

Παράδεισος του ράφτινγκ η περιοχή Ιωαννίνων

Βοϊδομάτης, Αώος, Καλαρρύτικος και Άραχθος αναλαμβάνουν την ομορφότερη ξενάγηση στα Ιωάννινα. Τα κρυστάλλινα ποτάμια της Ηπείρου αποτελούν ίσως τον μεγαλύτερο μαγνήτη στη χώρα μας για όσους αγαπούν το rafting. Οι διαδρομές είναι δεκάδες, καλύπτουν όλο το φάσμα της δυσκολίας και δίνουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη για μια πραγματικά εναλλακτική περιήγηση.
Η πιο διάσημη και ίσως η πιο όμορφη κατάβαση είναι αυτή του Βοϊδομάτη, μια μαγευτική, εύκολη διαδρομή στο καθαρότερο ποτάμι της Ευρώπης που κορυφώνεται με την κατάβαση του καταρράκτη στο πέτρινο γεφύρι της Κλειδωνιάς.
Για τους πιο μυημένους προσφέρεται η κατάβαση του Αώου, ο οποίος έχει συνεχή περάσματα 4ου και 5ου βαθμού. Η διαδρομή ξεκινά από το γεφύρι της Βοβούσας στο Ανατολικό Ζαγόρι και τερματίζει σε αυτό της Κόνιτσας χωρίζοντας στα δύο τους επιβλητικούς ορεινούς όγκους του Σμόλικα και της Τύμφης.
Μία από τις πιο συναρπαστικές διαδρομές είναι και αυτή του Καλαρρύτικου στα Τζουμέρκα. Το ποτάμι είναι στενό και η κλίση του έντονη με συνεχόμενους κυματισμούς και περάσματα μέσα από το στενό φαράγγι.

Go top